‘Ice Business’ 

Het familiebedrijf Icefactory is opgericht in 2008 en actief in de (zoals men het zelf noemt) ‘Ice Business’. In 2018 is er fors geïnvesteerd in een nieuwe fabriek in het Belgische Ranst waar volautomatische, efficiënte en energiezuinige productielijnen voor ijsblokjes en crushed ice zijn gebouwd. Hierdoor kan zo goed als mogelijk aan de grote vraag tijdens extreem- of langdurig warme periodes worden voldaan.  

Het productieproces 

Voor de productie van ijsblokjes en crushed ice wordt regulier leidingwater gebruikt. Dit water wordt ontkalkt en passeert een UV filter, waarna de verwerking tot blokjes of ‘crushed’ ice plaatsvindt. De gehele installatie, van werkwijze tot verpakking, is IFS Food high standard approved en FAVV gekeurd. Het water en het ijs worden maandelijks getest middels een micro-biologische analyse. 

Crushed ice van uitstekende kwaliteit

Samen met Icefactory voorziet PH Frost Nederlandse klanten het gehele jaar door van de gewenste hoeveelheid ijsblokjes of crushed ice van een uitstekende kwaliteit. Door steeds te blijven innoveren en scherp te zijn op hygiëne en veiligheid, loopt Icefactory voorop in de ‘ice business’.